Hirdetés

Amerika eltüntetné Kanadából a Huawei 5G-s technológiáját



|

Az amerikai szenátorok arra kérték a kanadai miniszterelnököt, hogy ne használja a Huawei technológiáját Kanada 5G-s hálózatában.

Hirdetés

Bár a Huawei mindent megtett, hogy tisztázza magát a vádak alól, az amerikai kormány továbbra sem szereti a kínai vállalatot. Mark Warner és Marco Rubio szenátorok most például levelet küldtek Jutin Trudeau kanadai miniszterelnöknek, amelyben arra kérték, hogy tartsa távol Kanadától és az 5G-s hálózatától a Huawei technológiáját és felszerelését. 

Hirdetés

A szenátorok azt akarják elérni, hogy a kanadai vezetés újra átgondolja, használja-e a kínai gyártót beszállítóként a következő-generációs vezeték nélküli hálózatához. Bár az amerikai törvényhozók 2012 óta nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartják a Huaweit, a kanadai hatóságok eddig ezzel a véleménnyel nem értettek egyet. 

Amerika attól tart, hogy a Huawei és a ZTE szoros szálakkal kapcsolódik a kínai kormányhoz, és az amerikai fogyasztókról és cégekről kémkedik. A vádakat mindkét óriás tagadta, de az amerikai kormány végül elrendezte (állítólag), hogy a Huawei ne törhessen be az AT&T és a Verizon kínálatába. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.