Hirdetés

Amerika nukleáris fegyvereinek beszállító cégét támadták meg zsarolóvírussal



|

A Sol Oriens vállalat az USA több állami szervével is partnerkapcsolatban áll.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban viszonylag gyakori jelenséggé vált, hogy nagyobb vállalatokat is éri ransomware, vagyis úgynevezett zsarolóvírusos támadás. Egy májusi kimutatás szerint hatalmas anyagi károk érhetik a cégeket, amelyeket felkészületlenek az ilyen jellegű vírusok ellen. A ransomware lényege, hogy a támadók titkosítják az áldozat saját adatait, amelyekhez a hozzáférést csak váltságdíj kifizetése után adják vissza.

Idén májusban például egy amerikai biztosító közel 40 millió dollárt kényszerült fizetni a Phoenix hackercsapatnak, mivel a vállalat más megoldást sajnálatos módon nem talált.

Hirdetés

Hasonlóan nagy profilú vállalatot talált meg nemrégiben a REvil ransomware csapat, amely tagjai egy kapcsolódó dark web honlapon büszkélkedtek a sikeres támadással. A Bleeping Computer információi alapján a Sol Oriens cég dolgozóinak fizetési adataihoz, illetve több munkavállaló társadalombiztosítási számához (vagyis a Social Security Number, avagy SSN-hez) fértek hozzá a hackerek.

A Sol Oriens nukleáris fegyverek és védelmi eszközök gyártásával foglalkozik, egyik kiemelt partnere az USA védelmi minisztériumának és az energia minisztériumának is. A REvil azzal fenyegeti a vállalatot, hogy versenytárs cégeknek fogja kiadni a megszerzett adatokat.

A Sol Oriens vezetősége május végén megerősítette, hogy egy kibertámadás miatt adatszivárgás történt, de egyelőre több részletet nem közöltek a zsarolóvírusos támadást illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.