Hirdetés

Amerika még keményebben odacsap a Huaweinek



|

Hamarosan az eddigieknél is szigorúbb korlátozásokra számíthat a Huawei, így még kevesebb amerikai eredetű termékkel dolgozhat a jövőben.

Hirdetés

Sokan reménykedtek abban, hogy a P40 Pro érkezésére megoldódik az amerikai-kínai kereskedelmi háború középpontjába keveredett Huawei ügye. Nem úgy Ren Zhengfei alapító, aki arra számított, hogy az amerikai kormány még keményebben odaszúr a vállalatának 2020-ban. Úgy néz ki, neki lesz igaza, ugyanis Wilbur Ross kereskedelmi miniszter arról beszélt a Bloombergnek, hogy fokozzák majd a gyártóval szemben bevezetett kereskedelmi korlátozásokat. Ebből logikusan következik, hogy a későbbiekben még kevesebb amerikai eredetű terméket kaphat a Huawei. 

Hirdetés

A szigorítások részletein jelenleg is dolgoznak, és már rövid távon bevezetik azokat. Hivatalos dátum egyelőre nincs, ahogy hiányoznak a további konkrétumok is, de Bloomberg forrásai úgy tudják, exportkorlátozásokkal szorongatnák meg még jobban a Huawei nyakát. 

A felételezések szerint az amerikai cégek jelenleg akkor adhatnak el bármit a Huaweinek, ha az adott termék legalább 75 százalékban nem amerikai szellemi termék vagy amerikai munka eredménye. Ezt a határt emelnék 90-re, magyarán ha valami legalább 10 százalékban amerikai eredetű, akkor a Huawei már nem férhet hozzá. Ezen felül állítólag további korlátozásokkal nehezítenék még tovább a kínai techcég működését. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.