Hirdetés

Amerikában is jól megy a bakelit



|

Az amerikai zenepiac árbevételének 62 százalékát tette ki a streaming az idei első félévben.

Hirdetés

A RIAA statisztikái szerint a zenei streaming immáron az amerikai zenei eladások többségéért felelős. Amerikában a zenei eladások 4 milliárd dolláros árbevételt generáltak az idei első félév során, ami éves összehasonlításban 17 százalékos előrelépés. 

Hirdetés

Tavaly összesen 7,7 milliárdos bevétele volt a szektornak Amerikában, ez azt jelenti, hogy várhatóan idén túlszárnyalják ezt az értéket. 

A streaming az idei év első felében 2,5 milliárd dollár bevételt hozott a szektornak, ez az eladások 62 százalékát jelenti. Amerikában jelenleg 30 millió ember van, aki feliratkozott valamelyik szolgáltatásra. 

A streaminget közelebbről vizsgálva kiderült, hogy az előfizetések összesen 1,7 milliárd dollárt hoztak az ágazatnak, míg a reklámok 273 millió dollárt, a digitális rádiók pedig 493 millió dollárt. 

Ezek a számok azt is megmagyarázzák, hogy a Spotify miért képes még mindig veszteségesen működni. A szolgáltatás felhasználóinak döntő többsége az ingyenes, reklámokkal támogatott csomagot választotta. 

Érdekesség, hogy a bakelitlemezek eladásai ugyanezen időszak alatt 3 százalékot emelkedtek, a CD-k eladásai pedig 3 százalékot csökkentek. Az egyéni dalokból 24 százalékkal kevesebb fogyott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.