Hirdetés

Amerikában robotkutyák védhetik majd a határt a jövőben?



|

A Ghost Robotics műhelyéből származó Ghost Vision 60 határőrként tett próbát.

Hirdetés

Az USA Belbiztonsági Minisztériuma nemrég arról számolt be, hogy sikeres teszteken vannak túl, és újabb lépést tettek annak érdekében, hogy a jövőben ténylegesen robotokkal figyelhessék az ország déli határát.

A minisztérium egyik programigazgatója, Brenda Long úgy véli, hogy a déli határvidék az emberek és az állatok számára is komoly kihívást jelent, emiatt tökéletes a helyszín a robotok bevetésére.

Hirdetés

Ezúttal nem a Boston Dynamics robotkutyája, Spot került a reflektorfénybe, hanem egy másik vállalat szerkezete. A Ghost Robotics műhelyéből származó Ghost Vision 60 egyetlen töltéssel nagyjából 12 kilométert tud megtenni három óra alatt, ráadásul a manuális irányítás mellett akár autonóm módon is működhet.

Az amerikaiak több feladatot is elvégeztettek a Ghost Vision 60-nal, aminek így például kamerákkal és szenzorokkal felszerelkezve kellett magától járőröznie a megadott koordináták között. Emellett bevetették vonatkocsik ellenőrzésére és lakóépületek felderítésére is.

Habár a gyártó korábban olyan robotkutyát is prezentált, ami lőfegyverrel volt felszerelve, eleintve valószínűleg csak felderítési feladatokat fognak kapni ezek a szerkezetek, ha ténylegesen beveti őket az Egyesült Államok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.