Hirdetés

Amerikai hatóságokat hackelhettek meg orosz támadók



|

A Cozy Bear vagy APT29 néven ismert hackercsoport a jelentések szerint a koronavírussal kapcsolatos vakcinakutatásokat is támadta.

Hirdetés

Nemrég hackelték meg Amerika egyik legnagyobb cybervédelmi vállalatát, a FireEye-t. Az elkövető a jelentések szerint a Cozy Bear vagy APT29 néven ismert hackercsoport volt, amely most számos jelentés alapján sikeres támadásokat hajtott végre az amerikai kormányzat ellen is, és betört a hatóságok, valamint több minisztérium rendszerébe. 

Ugyanez a hackercsoport már Obama elnöksége idején is okozott gondokat Amerikának, valamint idén nyáron állítólag a koronavírussal kapcsolatos vakcinakutatást is támadták. A Reuters szerint most akár még a kormány egyes tagjait is elérhették. 

Hirdetés

Az amerikai kormány komolynak nyilvánította a hackelési ügyet, ezért még a hétvégén sürgősségi megbeszélést tartottak a nemzetbiztonsági tanács bevonásával a Fehér Házban. 

A Reuters azt a tájékoztatást kapta, hogy minden szükséges lépést megtesznek a helyzet megoldása érdekében. Egyelőre senki sem tudja, hogy mit lophattak el a hackerek, de állítólag még minisztériumi dolgozók levelezését is képesek voltak hónapokig figyelni, és igen kifinomult módszerekkel dolgoznak. 

Az orosz nagykövetség közleményben határolódott el, mondván csak az amerikai média próbálja az egészet Oroszországra kenni, és az orosz külpolitika alapelveivel az ilyesmi szembemegy.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.