Hirdetés

A mobilok követésével is korlátozná a koronavírus terjedését Amerika



|

Anonim helyadatokat monitorozna Amerika, a tech cégek dolgoznak rajta, hogyan követhetnék hatékonyabban a járványt.

Hirdetés

Több mint 6000 koronavírusos beteget regisztráltak már Amerikában, ami arra utal, hogy az USA-ban is közel megállíthatatlan a járvány terjedése. A lassítás érdekében azonban új módszereket vetne be a helyi kormányzat. Az amerikai vezetés jelenleg is mérlegeli a lehetőségeket, és a tech cégekkel együtt azon is dolgozik, hogy kövesse az emberek mobiljainak helyadatait. A Google, a Facebook és a többi cég is anonim módon használnák a helyadatokat, amelyek segítségével a szakértők hatékonyabban követhetnék a járvány terjedését. 

Hirdetés

A projekt még korai fázisban van, a munkacsoport jelenleg ötleteket mérlegel. A tech cégek eközben próbálnak hozzájárulni a vírus elleni harchoz: a Microsoft járványkövető térképet rakott össze, a Google információs oldalon dolgozik, a Verily pedig a szűrésben segítene az amerikaiaknak. Emellett minden nagy tech cég közös erővel lép fel az álhírek és tévinformációk, káros tartalmak ellen. 

A mobilkövetős ötlet egyébként nem újdonság, Kína is adott ki olyan appot, amelyben az emberek megnézhették, közel vannak-e koronavírusos beteghez. A The New York Times szerint pedig Izrael is az állampolgárok mobiladatai alapján követi a járvány terjedését, csak ezt a médiajelentésekig nem vallotta be. Újfent felmerül a kérdés, hogy mennyire fontos a digitális magánszféra, ha némi kompromisszum árán emberéleteket lehet menteni? A másik oldalról viszont Kína példáját emlegetik, amelyről kiderült, hogy az appon keresztül a rendőrök is begyűjtötték az emberek tartózkodási helyét, elősegítve a totális megfigyelést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.