Hirdetés

Amerikaiak százezrei furikáznak egy online kaszinót reklámozó rendszámmal, és még csak nem is tudnak róla



|

A rendszámok egy URL-lel vannak ellátva, amelyet időközben egy Fülöp-szigeteki kaszinóra irányítottak át.

Hirdetés

Az 1812-es brit-amerikai háború az óceán innenső oldalán talán kevésbé ismert, mint az 1775 és 1783 között lezajlott függetlenségi háború, vagy az 1861-től 1865-ig folyt polgárháború, az USA és Kanada történelmében azonban ez is egy fontos konfliktus, amiről rendszeresen megemlékeznek.

Maryland állam például egy különleges rendszámtáblával tette ezt, amit a háború kitörésének 200. évfordulójára adtak ki. A 2012 és 2016 között használt formátum alsó részére egy webcímet nyomtattak (www.starspangled200.org), amely eredetileg egy ismeretterjesztő oldalra, majd később más kormányzati webhelyekre irányított.

Hirdetés

Egy redditező azonban a napokban kiszúrta, hogy az URL időközben már egy online kaszinóra irányítja a látogatókat, melynek weboldalán egy lengén öltözött hölgy hirdeti "a Fülöp-szigetek legjobb fogadási oldalát". Az internetes lapokat archiváló The Wayback Machine segítségével lefolytatott visszakeresésből kiderült, hogy az átirányítás valamikor 2022 augusztusa és decembere között élesedhetett, vagyis a rendszámok tulajdonosai minimum fél éve reklámozzák a kaszinót.

A Reddit-poszt egész komoly vihart kavart, miután a Vice is megírta a sztorit. A magazin megkeresésére a marylandi közlekedési minisztérium járműfelügyeleti osztálya közölte, hogy 798 ezer rendszám van forgalomban a problémás webcímmel. A helyzetet viszont bonyolítja, hogy az URL-t nem a hatóság, hanem egy nonprofit cég birtokolta, amelyet a 200. évfordulós ünnepségeket támogató adományok begyűjtésére hoztak létre.

A minisztérium úgy nyilatkozott, hogy most együtt dolgoznak a Star-Spangled 200 Inc.-kel a webcím visszaszerzésén.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.