Hirdetés

Amikor látod parkourozni a Boston Dynamics robotját, okkal félsz egy sötét jövőtől



|

A humanoid Atlas elképesztő mozdulatokra képes, bár a programozása hónapokat vett igénybe.

Hirdetés

A Boston Dynamics robotjai nemrégiben koreografált tánccal ünnepelték, hogy a vállalat a Hyundai csoporthoz került, ezúttal viszont már nemcsak a Spototkat, hanem az Atlast is láthatjuk látványos mozdulatok kivitelezése közben. A robotkutya Spothoz képest kevésbé ismert a humanoid Atlas, viszont hasonlóan komoly technológia áll a mozgása hátterében.

A mozgássorozatot több hónapig tartott programozni, és egyes akadályok leküzdése még esetenként továbbra is problémát jelenthet a robotnak. Az Atlasok viszont képesek kiegyensúlyozott szaladásra, ugrásokra és még szaltózásra is.

Hirdetés

A kísérlet célja elsősorban az volt, hogy teszteljék a robot egyensúlyát, miközben az változó felületeken kénytelen mozogni.

A Boston Dynamics emellett betekintést is enged a kulisszák mögé, az alábbi videóban megtekinthető, hogy milyen technológia, illetve mennyi tervezés és programozás szükséges a nagyjából egy perces akadálypálya teljesítéséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.