Hirdetés

Android 10 lett az Android Q-ból, vége a desszerteknek



|

A Google végzett az édességekkel, ezentúl más névadási stratégiát követ: az Android Q egyszerűen csak Android 10 lesz.

Hirdetés

A Google a következő mobil operációs rendszerét eddig a fejlesztése alatt Android Q néven emlegette, most azonban elárulta, hogy változtat a névadási szokásain, rögtön az Android Q-val kezdődően. Android Q így nincs többé, ahogyan desszertek sem. Hamarosan megjelenik az Android 10. 

Hirdetés

Természetesen a Google eddig is adott számozást a nevek mellé, így például tavaly az Android 9 Pie-t kaptuk meg. A desszertnevek elhagyásával a Google szerint kevésbé lesz nehéz követni a verziókat, a nevek nem lesznek olyan zavaróak. Egyes vélemények szerint csak nem találtak megfelelő nevet a Q betűhöz. 

A Google fejlesztői mindenesetre évek óta olyan véleményeket hallanak, amelyek szerint az androidos neveket nem mindenki érti a globális közösségben, a desszertnevek pedig nem mindenhol egyformán népszerűek. 

Ezzel egyszerre a Google frissítette az androidos logót is, ami innentől kezdve egy robotfej teteje, fekete és fehér betűk, valamint egy új zöldes árnyalat. A blogbejegyzés lezárása szerint pedig heteken belül megérkezik a végleges Android 10. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.