Hirdetés

Az új kamualkalmazások nem találják meg a koronavírust, de a pénzedet ellopják



|

A hackerek olyan androidos applikációkat terjesztenek, amik "koronavírus trackernek" hirdetik megukat, de a valóság az, hogy csak a Bitcoinodra utaznak.

Hirdetés

Minden téren szeretnék az óriáscégek kiszűrni a hamis, megtévesztő, sőt olykor kifejezetten kártékony tartalmakat felületeikről, nem véletlen, hogy törli a koronavírusról szóló, tévinformációs appokat az Apple és a Google is. Persze új próbálkozók így is folyamatosan érkeznek, mindig akadnak olyanok, aki egyéni haszonszerzésre akarják felhasználni a világjárvánnyá duzzadó koronavírust övező pánikhangulatot. Most épp olyan alkalmazások bukkantak fel, amelyek állítólag képesek lekövetni a koronavírust. 

Hirdetés

Ha valaki pedig bedől mindennek, és annyira szeretné mobiljukon lesni nap mint nap egy minitérképen a fertőzöttek számát, hogy telepít egy kétes eredetű applikációt, akkor simán benyelhet egy csúnya vírust is. DomainTools beszámolója szerint a coronavirusapp[.]site nevezetű weboldal promótálja a szóban forgó appot, ami telepítés után igazából egy CovidLock nevű zsarolóprogramot juttat a készülékünkre. A CovidLock nem cicózik, rögtön lecserélni a telefonunk képernyőzárának kódját, és csak 100 dollár (kb. 30 500 forint) értékű BitCoin befizetése után oldja azt fel. 

Az applikáció egyébként leírásában nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy értesítést fog küldeni, amint egy koronavírussal fertőzött személy a közelünkbe ér. Azért itt már illene gyanakodni. Ha egyébként a vírus folyamatosan frissülő, hiteles statisztikáira vagytok kíváncsiak, akkor a www.worldometers.info/coronavirus/ weboldalt tudjuk ajánlani, itt biztosan nem nyúlja le senki a pénzeteket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.