Hirdetés

Android helyett más operációs rendszerrel jelenhet meg az új Nokia X60 széria



|

Egyes források szerint a Nokia váltani készül, és az új készülékeit a már HarmonyOS-szel dobná piacra.

Hirdetés

A jelek szerint a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere, az új HarmonyOS nemcsak a kínai piacon egyre népszerűbb, hanem a közeljövőben a vállalat a Nokiával is együtt fog működni a finn gyártó legújabb okostelefonjainak fejlesztésében. Az első Harmony-val futó okostelefon idén áprilisban mutatkozott be a Huawei Mate X2 képében, és úgy tűnik, hogy a továbbiakban erős versenytársa lehet az Androidnak.

Hirdetés

A HarmonyOS-t 2019-ben mutatta be a Huawei, a 2.0 számozású verzió pedig jelenleg béta verzióban működik. Az Android és az iOS tulajdonságaiból is ihletet merítő operációs rendszer nyílt forráskódú, és a Huawei arra törekszik, hogy a felhasználók adatai a lehető legnagyobb biztonságban legyenek.

A cég már a bennfentes beszámolók alapján tárgyal a Harmony használatáról a Xiaomi, Oppo, Vivo és Meizu gyártókkal, egy tajvani forrás alapján pedig időközben a Nokiával is felvette a kapcsolatot a Huawei. A Nokia okostelefonjai Androiddal működnek, és mostanáig nem volt arra utaló jel, hogy a cég fontolgatná az operációs rendszer leváltását.

A Nokia X60 szériáról egyelőre nagyon keveset tudni, ami nem csoda, hiszen még az X50 megjelenése is várat magára. A kapcsolódó pletykák szerint az X60 készülékek 200 MP-es kamerát és 6000 mAh-os akkumulátort fognak kapni, a hagyományos verzió mellett pedig Pro kiadásra is lehet számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.