Hirdetés

Androidosok, mostantól stúdióminőségű hangot ígér nektek a Netflix



|

Új kodekkel segít a streamingszolgáltató azokon, akik valamilyen okból kifolyólag inkább mobiljuk hangszóróján szeretnek akciófilmeket bömböltetni.

Hirdetés

Immáron jobb, egyenletesebb, az ígéretek szerint rögvest "stúdióminőségű" hangot képes streamelni a Netflix, legalábbis Android eszközökön - jelentette be a streamingszolgáltató a múlt héten.

Bár az xHE-AAC kódolás (audiofileknek kibontva: "Extended HE-AAC with MPEG-D DRC") a rendelkezésre álló internetkapcsolat függvényében változó bitrátát használ, ellenben szépen kisimítja a túl hangos vagy halk jeleneteket, így a dialógusok is érthetőbbé válnak.

Hirdetés

Továbbá, még ha a járvány miatt ez nem is túlontúl életszerű helyzet, de lármás környezetben, felhangosított mobilhangszórókkal sem fog állítólag berecsegni egy-egy zajosabb pillanat.

Minimum Android 9 Pie operációs rendszer kell ahhoz, hogy innentől jobb hangminőségben, az új formátumban élvezzük az otthoni egérmozit, illetve hogy ne azonnal a fülhallgatónkhoz nyúljunk, ha olykor nem értjük a párbeszédet a rikácsoló család vagy a fejünk felett fúró szomszéd miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.