Hirdetés

Androidot telepítenek a Huawei összehajtható mobiljára



|

A Huawei egyik vezetője szerint legkésőbb szeptemberben megjelenik a Huawei Mate X, méghozzá Android operációs rendszerrel.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Fold napokkal a tervezett április 26-i megjelenés előtt lett elcsúsztatva, az új piacra kerülési dátumot azóta sem ismerjük - bár a Samsung Display szerint minden adott a megjelenéshez, a felmerült problémákat orvosolták, készen állnak a sorozatgyártásra. 

Hirdetés

Ez lett volna a tökéletes lehetőség a Huawei Mate X számára, amely teljes médiafigyelemhez juthatott volna. A kínai cég azonban elég nehéz időket él, és szintén elhalasztotta az összehajtható mobilját. 

Korábbi tájékoztatás alapján leghamarabb szeptemberben jelenhet meg a Mate X, nemrég azonban Vincent Pang, a Huawei nyugat-európai régióért felelős elnöke a TechRadarnak beszélt a megjelenésről. Elmondta, hogy legkésőbb szeptemberben tényleg megjelenik a készülék, de talán hamarabb is van rá esély. 

Pang leszögezte, hogy a készülékre előre lesz telepítve az Android. Minderre azért van lehetősége a Huawei-nek, mert a Mate X még az amerikai feketelista előtt mutatkozott be. A Mate 30 széria (ha lesz), elvileg már a Huawei saját rendszerével érkezik. 

Pang elárulta azt is, hogy a Mate X Amerikát kivéve minden 5G-t kínáló országban elérhető lesz, és a megjelenést nem Amerika miatt halasztották el, hanem, hogy fejlesszék a kijelzőt, és ne járjanak úgy, mint a Samsung. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.