Hirdetés

Anglia kiadta történelme első extrém meleg miatti riasztását



|

Úgy tűnik, hogy 2021-ben már tényleg nincs hova menekülni az extrém meleg elől.

Hirdetés

Ugyan itthon éppen egy igen viharos és esős időszakon vagyunk túl, a hőmérsékletre még így sem panaszkodhattunk, már ha szeretjük az olykor már fullasztó meleget. Viszont amíg mi kis túlzással már hozzászokhattunk a hasonló nyári időjáráshoz, Angliában egyáltalán nem jellemző az ilyen hőmérséklet.

Ezért is érdekes, hogy Anglia történelmében először adtak ki extrém hőség miatt figyelmeztetést, melyben a meteorológiai hivatal felhívja a lakosok figyelmét, hogy helyenként a hőmérséklet akár a 33 Celsius-fokot is elérheti.

Hirdetés

Amíg ez nem tűnhet annyira őrületesnek számunkra, Angliában bizony komoly hatása lehet. Az országban az átlagos júliusi hőmérséklet 15 Celsius-fok, ennek megfelelően pedig az előző évtizedben még csak a háztartások fele rendelkezett légkondicionálóval.

A figyelmeztetést már az új rendszer segítségével adta ki az angol meteorológiai szolgálat, amit épp az előző hónapban vezettek be. A most éles riasztásnál már csak egy szinttel van feljebb, de a szakértők abban bíznak, hogy azért azt még egy ideig nem kell kipróbálniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.