Hirdetés

27 milliárd dollárt radíroztak le az Apple piaci értékéből



|

Rettentő lassan indulnak be az iPhone-ok gyártását végző kínai üzemek, az Apple emiatt pedig egy vagyont vesztett a piaci értékéből.

Hirdetés

A tegnapi napon az Apple 27 milliárd amerikai dollárt veszített a piaci értékéből, miután a tőzsde nem igazán reagált kitörő örömmel arra a hírre, hogy az iPhone-ok gyártását végző kínai üzemek meglehetősen lassú tempóban kezdtek csak el működni a hosszabb leállás után. A holdújév mellett a koronavírus is bezavart a működésbe. 

Hirdetés

A Foxconn mostanra engedélyt kapott, hogy megnyissa az egyik nagy gyárát, azonban a Reuters forrásai szerint a dolgozóknak mindössze a 10 százaléka vette fel a munkát, és emellett ráadásul a többi üzem zárva maradt. 

A szakértők szerint ez a helyzet óriási sokkhatással lesz az Apple beszállítói láncára. Azt mondják, hogy egyszerűen lehetetlen megtippelni, hogy mégis mekkora pénzügyi kiesést és veszteséget okoz majd a gyártásban adódott leállás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.