Hirdetés

Gond van az AirPods Pro fülessel? Egy frissítés a ludas!



|

Az elmúlt napokban többen panaszkodtak internetszerte, hogy rosszabbul teljesít az Apple fülesek egyik funkciója. A hír igaz, és meg is van az oka.

Hirdetés

A vezeték nélküli AirPods Pro mini-fülhallgatókat sokan azért választják, mert többféle egyéb funkciója mellett kifejezetten jól teljesítő zajszűréssel látták el: a funkció nagyon hatékonyan tudja kiszűrni a környezetből érkező különféle hangokat, hogy a felhasználó tényleg csak a zenére, vagy épp a folyamatban lévő hívásra koncentrálhasson. Viszont ezzel mostanában egyre többek szerint akad egy kis bibi.

Hirdetés

Miután a közösségi oldalakon egyre-másra bukkantak fel csodálkozó vagy épp bosszankodó kommentek, amelyek szerint a napokban mintha csökkent volna a zajszűrés hatékonysága, a Rtings nevű tech-tesztoldal visszavezette az okokat a legutóbbi firmware-frissítésig: a jelek szerint azoknál tapasztalható a gyengébben teljesítő ambient szűrő, akiknél már települt ez a "javítás".

A Rtings legfrissebb tesztjében megállapította, hogy főleg a közép, de leginkább a basszus tartományokban lett gyengébb a zajszűrés szintje, tehát rosszabbul teljesít buszokon, munkagépek mellett, repülőn és minden olyan környezetben, ahol mélyebb környezeti hangok fordulnak elő. A frissítés eredetileg pont a füles saját hangjának erősítését szolgálta, főleg szintén a mélyebb régiókban. Az érintettek ezért az AirPods Pro alábbi reklámját is kissé másként kezdik megítélni manapság:

A ludas a 2C54 jelzésű firmware, amivel kapcsolatban egyébként az Apple is rájöhetett, hogy valami nem stimmel, mert időközben leállította a terjesztését, de addig jó pár AirPods Pro-ra felkerülhetett. Ráadásul ha települt, már nem lehet visszavonni vagy eltávolítani, tehát sajnos az érintettek egyelőre "úgy jártak". A frissítés meglétét ellenőrizheted, ha a fülesedet csatlakoztatod, majd a telefonon a Settings / General / About / AirPods Pro részre navigálva megtekinted a firmware verziószámát. Ha a 2C54-et látod, sajnos nem nagyon tudsz mást tenni, mint megvárni, hogy az Apple a következő frissítéssel orvosolja a problémát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.