Hirdetés

Végre talán külsős böngésző is lehet alapértelmezett az iPhone-okon



|

Az Apple talán megengedi, hogy külső felektől származó böngészőt és levelezőt adjunk meg alapértelmezettként az iPhone-okon és iPadeken.

Hirdetés

Az Apple mindig is igyekezett zárt környezetet húzni a mobil operációs rendszere köré, azonban most könnyen lehet, hogy lazít a szigorú feltételeken. A Bloomberg szerint azt mérlegelik, hogy lehetővé tegyék-e az iOS-es felhasználók számára az alapértelmezett böngésző és levelező átállítását, így külső fejlesztőtől származó appot is meg lehetne adni alapértelmezettként a Safari és a Mail helyett. 

Hirdetés

Bár a külső fejlesztők alkalmazásai már 2008 óta elérhetőek az App Store-ban, az Apple sosem tette lehetővé az alapértelmezett alkalmazások kiválasztását. Emiatt az utóbbi időben már a törvényhozók is kritizálták, és trösztellenes vizsgálatok is indultak. 

Ezen felül az Apple állítólag dolgozik rajta, hogy a harmadik féltől származó zenei szolgáltatások, mint a Spotify, szintén fussanak a HomePod okoshangszórón, mert így nem kellene iPhone-ról vagy iPadről streamelni AirPlayen keresztül. Emellett a Sirinél is át lehetne majd állítani az alapértelmezett zenei szolgáltatást az Apple Musicról valami másra. Garancia ezekre a változtatásokra még nincs, döntés állítólag még nem született. Ha lesznek módosítások, azok az iOS 14-be kerülhetnek bele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.