Hirdetés

Saját koronavírus-infó appot adott ki az Apple



|

Az app és a hozzá kapcsolódó weboldal az amerikai járványügyi hivatal információin alapul és hasznos információkat tartalmaz a védekezéssel kapcsolatban.

Hirdetés

A természetesen ingyenes app többek között segít összegezni a különböző rizikófaktorokat, tüneteket, valamint azt, hogy a tevékenységünk alapján mennyire lehettünk kitéve a fertőzésnek. A kérdőív kitöltése után egy valószínűsíthető eredményt kapunk, majd pedig a CDC javaslatait a következő lépésekről.

Hirdetés

Természetesen sem az app, sem a weboldal nem helyettesíthet egy hitelesített koronavírus-tesztet, de néhány alapvető félreértést vagy félelmet mindenképpen segíthet tisztázni. Ha a válaszokban több olyan is szerepel, ami gyanúra adhat okot, akkor sem azt jelenti ki, hogy bumm, megfertőződtél, csak hatos dobással mehetsz tovább, hanem egy bizonyos szint fölött javasolja a helyi illetékes egészségügyi szervek megkeresését és az orvosi teszt elvégzését.

A fentiek mellett többféle hasznos tippet kapunk a megelőzésről, valamint megnézhetjük a vírus terjedésével kapcsolatos legfrissebb információkat. Emellett van egy FAQ (leánykori nevén GYIK) rész is, ahol a vírussal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre kaphatunk választ. Külön kiemelték, hogy a CDC, valamint a FEMA és az amerikai "koronavírus akciócsoport" támogatásával készült alkalmazás semmilyen szinten nem használja vagy továbbítja a felhasználók adatait, tehát az sem kerül tovább, mit válaszoltak a kérdőív egyes pontjaira, ahogy az sem, kik próbálták már ki az appot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.