Hirdetés

Az Apple nem akar USB-C-t használni, mert az csak még több e-szemetet eredményezne



|

Az Apple láthatóan nem szeretne lemondani a Lightning portról: a cég szerint nem tenne jót az EU ötlete a környezetnek, az USB-C kötelezővé tétele valójában csak több e-szemetet termelne.

Hirdetés

Az EU régóta szeretné szabványosítani a töltők és csatlakozók piacát, legalábbis ami az okostelefonok világát illeti. Az indoklás szerint a feleslegessé váló töltők és kiegészítők mennyiségét, vagyis az e-szemetet akarják mérsékelni. Lassan az EU vezetése már eljut odáig, hogy törvénybe foglalja az elképzeléseit, mindez viszont azt jelentené, hogy az Apple-nek muszáj lemondania a Lightning csatlakozóról. A cég ennek nem örül, és most azt állítja, az EU ötlete igazából pont azt idézné elő, amitől a vezetők félnek. 

Hirdetés

Az Európai Bizottság szerint az önkéntes USB-C-használat nem vált be, a közép- és belépőkategóriában sokszor megmaradt a micro-USB, és az Apple sem mondott le a saját szabványáról. 

Az Apple azzal védekezik, hogy az EU terve valójában ártana az iparágnak és a környezetnek, és csak még több e-szemetet termelne, ugyanis a Lightning csatlakozós termékek így használhatatlanná válnának. A szakértők szerint az Apple érvelése nem állja meg a helyét, hiszen a jackcsatlakozó száműzésével pont az Apple okozott ilyen téren egy elég nagy problémát, használhatatlanná téve sok fülhallgatót és kiegészítőt. Emellett azt is érdemes tudni, hogy az USB-C-re váltás nem okozott gondot az Apple-nek a MacBookoknál és az iPad Pro tableteknél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.