Hirdetés

25 millió euróra büntette Franciaország az Apple-t



|

A bírságot alapvetően azért kapta az Apple, mert szoftverfrissítés segítségével lassította be a régebbi iPhone-okat.

Hirdetés

A francia versenyhatóság 25 millió euróra büntette meg az Apple-t azért, amiért az korábban szándékosan lelassított egyes iPhone modelleket szoftverfrissítés segítségével. A hatóság szerint az Apple nem informálta a felhasználókat arról, hogy a frissítések lelassíthatják a régebbi eszközeiket. A vizsgálatokra azután került sor, hogy kirobbant az Apple 2017-es batterygate botránya, vagyis, hogy kiderült, a romló állapotú akkuk miatt váratlan leállások történnek, mindezt pedig a teljesítmény visszavételével előzték volna meg. 

Hirdetés

Az Apple akkor bocsánatot kért a kommunikáció hiányáért, és kedvezményes akkucsere-programot hirdetett. Mindeközben végig fenntartotta az állítását, miszerint ezeket a funkciókat az üzemidő megőrzése érdekében vezette be, nem pedig azért, hogy új mobil vásárlására ösztönözzék az embereket. 

Az ügy Franciaországban végleg lezárult azzal, hogy az Apple elfogadta a 25 millió eurót büntetést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.