Hirdetés

2 milliárd ember nem tudja használni az Apple és a Google koronavírus-követő technológiáját



|

Az elemzők szerint pont azokhoz nem jut el a technológia, akiket a legjobban veszélyeztet a járvány.

Hirdetés

A Counterpoint Research elemzői úgy látják, a kontaktkövetéssel kapcsolatban van egy komoly, milliárdokat érintő probléma. Az ötlet lényege, hogy az okostelefon értesíti a felhasználót, ha olyan közelébe került, aki bizonyítottan fertőzött a koronavírus által. A szakemberek szerint a legnagyobb baj az, hogy pont azok az emberek nem tudják majd használni a technológiát, akiknek a leginkább kellene: többek között az idősek és a szegényebbek. 

Hirdetés

Az elemzők a digitális megosztottság során kitértek rá, hogy a ma használt okostelefonok negyedében eleve nincs is Bluetooth LE chip, ami a követőtechnológia alapja. Ráadásul van még 1,5 milliárd ember, akik butatelefont használnak, iOS vagy Android nélkül, így összesítve 2 milliárd ember nem tudja majd használni az Apple és a Google megoldásait. 

A CCS Insight becslései szerint a felnőtt emberek kétharmadának lehet olyan mobilja, ami támogatja a kontaktkövető technológiát - legalábbis Nagy-Britanniában, ami extrém mértékben fejlett régió a mobilpiacon. A szakértők szerint Indiában az emberek talán 70 százaléka sem fér majd hozzá a techóriások megoldásához. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.