Hirdetés

Új iMessage-funkciókat tesztel az Apple



|

Elvileg meg lehet majd említeni bizonyos személyeket, illetve az üzenetek is visszahívhatóvá válhatnak.

Hirdetés

Az Apple a jelentések új funkciókat kezdett el tesztelni az iMessage üzenetküldőjéhez, bár egyelőre csak belső körökben. Van rá esély, hogy az újítások már az iOS 14-gyel befutnak, de lehet, hogy csak későbbi frissítés keretében, és persze az is előfordulhat, hogy végül elkaszálják az ötleteket. Jöhet például egy Slack-szerű említési rendszer, amelyben más embereket meg lehetne majd címkézni. A @ begépelése után felugranak a javasolt névjegyeket, ami főleg csoportos beszélgetések során lehet hasznos. 

Hirdetés

Ilyenkor pedig bekapcsolható lenne a jelzések elrejtése, vagyis csak akkor érkezne értesítés, ha valakit név szerint megjelölnek. Az Apple teszteli a visszahívható üzeneteket is, azonban a törölt elemeket a küldő és a fogadó félnek egyaránt jelezné a rendszer. Azt nem tudni, hogy a törlésnek lesz-e időkorlátja. 

A csoportos beszélgetéseknél lehet majd látni, ha valaki gépel, megnyitás után is megjelölhető lesz olvasatlanként az utolsó üzenet, és a /me parancsot is bővítenék az állapotfrissítésekhez. Mindezek mellett a Macre írt Üzenetek is sokoldalúbb lehet. Persze garancia nincs rá, hogy az új funkciók már az iOS 14-re megérkeznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.