Hirdetés

Autókulcsot csinál az iPhone-okból az iOS 13.4 bétája



|

Azt egyelőre nem tudni, hogy a CarKey funkció az autó beindítását vagy a fényszórók felkapcsolását is lehetővé teszi-e.

Hirdetés

Egyre több autógyártó teszi lehetővé, hogy az egyes modelljeinél appon keresztül lehessen nyitni és zárni az ajtókat, dudálni vagy éppen beindítani a motort, felkapcsolni a világítást, fényszórókat. Arra azonban nem sokan számítottak, hogy erre a mobilok alapból is képesek lehetnek. Az iOS 13.4 bétájában azonban megjelent egy CarKey nevű funkció, ami NFC-n keresztül kommunikál a kompatibilis autókkal. 

Hirdetés

Elméletileg a funkció a meglévő iPhone és Apple Watch eszközökkel is használható lehet, így kis szerencsével és egy megfelelő, támogatott, új autóval az is elég lehet majd annak kinyitásához, ha meglengetjük az ajtó előtt a mobilt vagy okosórát. 

Mindehhez pedig még csak fel sem kell majd oldani Face ID-val az okostelefont. Ez elég meglepő húzás, és nem kizárt, hogy az Apple módosítja ezt a felállást, viszont a jelenlegi bétában így működik. A támogatott autók listája egyelőre nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.