Hirdetés

Az iPhone-ok már az értesítések között is megjeleníthetnek reklámokat



|

Önnek két új SMS-e, egy Messenger üzenete, 30 Instagram lájkja érkezett, valamint vásároljon akciós répaszeletelőt. Ez lenne a szép új világ? Az Apple szerint igen.

Hirdetés

Az Apple döntése értelmében az App Store-ban elérhető appok immáron reklámokat és egyéb promóciós üzeneteket jeleníthetnek meg átküldési értesítések formájában (ha ezt a felhasználó engedélyezi). A frissített irányelvek alapján már nem csak szöveges üzenetek és fontos hírek, figyelmeztetések jelenhetnek meg az értesítések között, hanem reklámok is. Mit jelent ez pontosan? Mondjuk letöltünk egy játékot, aminek engedélyezzük az értesítések küldését, ha mondjuk új kihívás vált elérhetővé, vagy megtojt a virtuális tyúkunk, esetleg elfoglalták a várunkat, vagy hasonló csodás dolog történik. Viszont ha a játék készítői reklámokkal turbózzák fel saját bevételeiket, ezek is beforoghatnak az app által küldött értesítések közé, tehát a játék "nevében" ugyanolyan formában látjuk majd a tőlük független hirdetéseket, mint a saját üzeneteket.

Hirdetés

Szerencsére nem minden típusú reklám megy át a szűrőn, az Apple bejelentése szerint a randi vagy jóslás kategóriába sorolható appokat gondolkodás nélkül visszautasítják, kivéve, ha az adott szoftver valamilyen egyedi és magas minőségű használati élményt garantál a felhasználó számára. Mondjuk ez már megint egy olyan kiskapu, amit lehet bárhogy értelmezni, de mindegy, ezt lassan kénytelenek leszünk megszokni.

A fejlesztőknek ezen felül használniuk kell majd a hivatalos API-t a felhasználói értékelések összegyűjtésére, vagyis többé nem tehetnek fel egyedi kérdéseket, amelyekkel a visszajelzéseket és értékeléseket kérnék. Ugyanez segít majd az Apple-nek abban, hogy később értékelje, milyen sikerrel működnek az így átcsúszó hirdetések általában, és az egyes appoknál egyenként. Most már csak arra vagyunk kíváncsiak, mikor jön a hanghívásokba 30 másodpercenként beleszóló reklám...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.