Hirdetés

Színt vallott az Apple: ezért követi titokban a helyadatokat az iPhone 11



|

Bevallotta az Apple, hogy tényleg mindenképp begyűjti a helyadatokat a három új iPhone, de azt is elárulta, hogy miért.

Hirdetés

Nagy botrányt kavart a napokban, hogy miközben az Apple nagyon büszke arra, hogy a felhasználók magánszféráját és adatainak biztonságát helyezi az előtérbe, addig még kikapcsolt helyszolgáltatások mellett is gyűjti titokban az iPhone 11 mobiloknál a felhasználók helyadatait. 

Hirdetés

Az Apple először tagadta a vádakat, végül azonban bevallotta, hogy az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max titokban tényleg követik a felhasználó helyzetét. 

Ezúttal az okokról nem hallgatott az óriás. Az Apple szerint a követésre szükség van, méghozzá a 2019-es modellekbe beépített Ultra szélessávú chip miatt. A technológiát nemzetközileg szabályozzák ugyanis, és bizonyos helyeken kötelező azt kikapcsolni. Az iOS a helyszolgáltatásokon keresztül állapítja meg, hogy a felhasználó tiltott helyszínen van-e, és a rendszernek le kell-e kapcsolnia a lapkát ahhoz, hogy megfeleljen az előírásoknak. Az adatkezelés a készüléken történik, semmit nem gyűjt be az Apple. 

A kutatások azóta kiderítették, hogy a helyadatokat tényleg nem továbbítják távoli szerverekre, hanem az eszközökön maradnak. 

Az Apple a jövőben lehetővé teszi, hogy a rendszer beállításaiban teljesen letiltsák majd az emberek ezt a fajta követést. Azt persze senki sem tudja, hogy ebben az esetben hogyan felelnek majd meg az előírásoknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.