Hirdetés

Az iPhone-gyártást is megbéníthatja a koronavírus



|

Az iPhone 9 okostelefon és az AirPods fülhallgató gyártásában okozhat nem várt fennakadásokat a Kínában egyre komolyabb fenyegetést jelentő vírus.

Hirdetés

A koronavírus terjedése egyre ijesztőbb, és ugyan attól a szakértők szerint nem kell tartani, hogy a Kínából érkező termékekkel is terjedhet a fertőzés, a tech-világban elég komoly következményei lehetnek a krízisnek, mivel egy csomó fontos márka termékei kínai üzemekben készülnek. A jelentések szerint megakadhat többek között az Apple új iPhone 9 okostelefonjának és az AirPods fülhallgatónak a gyártása is. A Nikkei Asian Review értesülései szerint olyan régióba is átterjedt a vírus, amely az Apple legfőbb gyártási központjainak otthont adó tartománnyal szomszédos.

Hirdetés

A Bloomberg szerint az iPhone 9 gyártását nem csak a vírus terjedése, hanem a terjedést lassítani igyekvő kínai hatóságok által elrendelt intézkedések is nagyban lassítják majd. A kínai kormány ugyanis arra buzdítja a dolgozókat, hogy maradjanak otthon, és bármilyen gyanús körülményt, például hőemelkedést, köhögést, gyengeséget észlelve inkább hazaküldik a munkásokat. Másrészt azok sem tudnak visszatérni a gyárakba, akik mondjuk hétvégére hazalátogattak, és egy közben bejelentett karantén miatt már nem jutnak ki a városukból.

Az Apple elvileg februárban kezdi meg az olcsó és kompakt iPhone 9 sorozatgyártását, márciusban pedig annak forgalmazását. Mivel egyszerre két forrásból is érkeznek a készülékek, ezért egy gyár kiesése elvileg nem bénítja meg teljesen a folyamatokat, így a várakozások szerint nem kell teljesen elhalasztani az iPhone 9 megjelenését, de a készletekkel gondok lesznek. Persze főleg akkor, ha tényleg akkora siker lesz az olcsónak kikiáltott, de 399 dolláros árával még így is bőven erős középkategóriás mobil.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.