Hirdetés

Óriási kártérítést fizet az Apple az iPhone-ok lassítása miatt



|

Az akár 500 millió dolláros keretből iPhone-onként 25 dollár jár azoknak, akik benyújtják az igényüket.

Hirdetés

2017 végén derült rá fény, hogy az Apple az elöregedett és az alacsony töltöttségű akkumulátorral rendelkező iPhone készülékek teljesítményét szándékosan lassítja azért, hogy az eszközök ne kapcsoljanak ki maguktól és váratlanul. Mondani sem kell, hogy sokan indítottak pert az Apple ellen, számos országban nyújtottak be keresetet, és a versenyhivatalok szemében nem az Apple indult plusz pontokkal az ügyben. 

Hirdetés

Értelemszerűen Amerikában is voltak és vannak perek az Apple ellen, a szándékos szoftveres lassítás miatt a károsult felhasználók egy csoportja szállt szembe jogi úton az Apple korábbi lépésével. Az óriáscég végül most beleegyezett, hogy akár 500 millió dolláros keretből fizet kártérítést az érintett tulajdonosoknak, ha azok beadják az igényüket. 

Akik így tesznek, azok iPhone-onként 25 dollárt kapnak, míg a csoportos keresetet kezdeményezők 3500 dollárt (maximum). Ki lehet kártérítésre jogosult? Aki iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus és iPhone SE készüléket használt iOS 10.2.1 vagy újabb rendszerrel. A végleges összegeket a benyújtott kérelmek száma is befolyásolja, illetve a San José-i bíróság jóváhagyására is várnak még. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.