Hirdetés

Súlyos biztonsági rést fedeztek fel az iPhone-okban



|

Tavaly bukkantak rá az iPhone-ok gyári Mail appjában rejtőző hibára, amit a támadók aktívan ki is használtnak a mai napig.

Hirdetés

Az Apple hamarosan javítja azt az iPhone készülékeket érintő komoly hibát, amit a biztonsági elemzők most hoztak nyilvánosságra. A ZecOps igazából 2019-ben talált rá a sérülékenységre egy rutinvizsgálat során, de aztán rájött, hogy a rést a hackerek már 2018 óta aktívan kihasználják, legalább hat szervezetet támadtak meg ezen keresztül. A kiaknázásához elég, ha egy speciális e-mailt küldenek a célpont készülékére, és ezzel a támadó máris képes távolról futtatni kártékony kódokat, illetve adatokat lopni a készülékről. 

Hirdetés

Az iOS 13 rendszer alatt ráadásul semmit sem kell tennie a felhasználóknak ahhoz, hogy a hackerek támadásba lendülhessenek. A hiba egyébként már az iOS 6 óta, vagyis 2012 óta adott, a macOS nem sebezhető ugyanilyen módon. 

Mivel iPhone-hibákat találni nem könnyű, ezért a hackerek számára nagyon értékesek, egy-egy biztonsági résért akár 1 millió dollárt is fizetnek. Nem ritkán kormányzati célokra, bűnözők és terroristák ellen használják fel egyébként ezeket (jobb esetben). A mostani biztonsági rés segítségével állítólag amerikai, Fortune 500-as vállalatok adatait lopták el, illetve európai újságírók után kémkedtek. A javítás érkezésééig ajánlott lehet letiltani a Mail appot annak, aki nagyon értékes adatokat őriz az iPhone-ján. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.