Hirdetés

Szabványosítaná a kétlépcsős hitelesítési üzeneteket az Apple



|

Javaslatot tettek a mérnökök a szabványosításra, a Google pedig támogatja az Apple szakembereinek ötletét.

Hirdetés

Az Apple WebKit-mérnökei előálltak egy új javaslattal, amelyben szabványosítanák a kétlépcsős hitelesítéshez használt üzeneteket. Így fokoznák a biztonságot, és megelőznék, hogy a felhasználók bedőljenek az adathalászoknak. Az Apple szakembereinek ötletét a Google mérnökei is támogatják. 

Hirdetés

Az SMS-ben a tervek szerint a kapcsolódó weboldal címe is benne lenne, vagyis az oldalak és appok automatikusan tudnák érzékelni és olvasni a kétlépcsős hitelesítéshez használt üzeneteket, valamint beolvasni az adatot. Ez fokozná a kényelmet, ugyanis többé nem kellene begépelni a kulcsot. 

A kód pedig csak az adott oldallal működne, így az adathalászok sem mennének vele sokra. A böngészők és az appok is automatikusan ki tudnák nyerni a kódot az üzenetből, ha pedig úgy látják, hogy nem egyeznek az üzenetben jelzettel, akkor a hitelesítés nem következne be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.