Hirdetés

Az Apple bevallotta, hogy rontja az eredményeit a koronavírus



|

A cég szerint ebben a negyedévben biztosan nem tudja majd elérni a kitűzött számokat a koronavírus hatásai miatt.

Hirdetés

A koronavírus egyre komolyabb hatást gyakorol a tech szektorra, az elemzők és a cégek pedig lassan kezdenek becslésekkel előállni, hogy milyen mértékben csökkenhetnek az árbevételek és az egyes pénzügyi mutatók a kialakult helyzet hatására. Több másik céghez hasonlóan az Apple is bevallotta, hogy a koronavírus hatásai miatt nem éri majd el a korábbi előrejelzéseiben várt számokat. 

Hirdetés

A múlt havi előrejelzési számokat nem tudja majd ebben a negyedévben elérni a cég, ennek az okai közé tartozik többek között a belassult gyártás és a kínai piac nehézségei. Mindezeket figyelembe véve az nem meglepő, hogy az elmúlt negyedév 92 milliárd dolláros rekordbevételét nem tudják majd megközelíteni ebben a negyedévben - és ezt be is vallotta a vállalat előre. 

Nagy gond egyébként, hogy Kínában bezártak az Apple boltjai, és amelyek esetleg kinyitnak, azokban sem sok ember fordul meg. A kínai eladások pedig az elmúlt negyedévben az összes Apple-eladás 15 százalékát jelentették. Mindezek ellenére az Apple bizakodó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.