Hirdetés

Apple: lehet, hogy az iPhone X-et és a 8-at már nem kell lassítani



|

Nemrég újabb vallomást tett az óriás, most pedig hardveres frissítésekre hivatkozva visszatáncol a lassítás ötletétől.

Hirdetés

Az Apple nemrég választ adott az amerikai törvényhozók egyes kérdéseire - ebből kiderült, hogy az Apple 2016 ősze óta tud a gyártási hibából eredő akkugondokról, és most pénzvisszatérítést fontolgat

Hirdetés

John Thune szenátornak is akadt pár kérdése az Apple-höz: többek között arra volt kíváncsi, hogy az Apple az újabb készülékeit is tervezi-e lassítani, vagyis az iPhone X-et, az iPhone 8-at és az iPhone 8 Plust. 

Az Apple válasza szerint minden iPhone alapvető teljesítményszabályzással rendelkezik annak érdekében, hogy az akkumulátor és a rendszer úgy működjön, ahogyan azt gyárilag tervezték, illetve, hogy a belső alkatrészek védve legyenek. Magas hőmérsékletnél ez a teljesítményszabályzás gondoskodik róla, hogy a készülék használata biztonságos maradjon. Minderre szükség van a biztonság és az elvárt működési minőség érdekében, és ezt nem lehet kikapcsolni. 

Az almás cég ezután hozzátette, hogy az iPhone 8, az iPhone 8 Plus és az iPhone X modellek már olyan hardveres frissítéseket kaptak, amelyek továbbfejlesztett teljesítményszabályozási rendszer alkalmazását teszik lehetővé. Ennek hála az iOS sokkal pontosabban tud felkészülni, és kerüli el a váratlan kikapcsolásokat. 

Mindez azt jelenti, hogy bár az Apple nemrég leszögezte: a jövőbeli termékeire is kiterjeszti az energiagazdálkodási funkciót; most visszatáncol ettől az ötletétől. Az újabb iPhone-ok tehát immáron a lassítás nélkül próbálnak majd megbirkózni az öregedő akkumulátorok jelentette kihívással. Remek kérdés, hogy ez a stratégia változik-e, ha az aktuális készülékek már 1-2 évesek lesznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.