Hirdetés

Az európai törvényhozóktól védi a Lightning töltőcsatlakozóját az Apple



|

Az európai törvényhozók egységes mobilos töltőportot akarnak, az Apple a különc Lightning csatlakozót védi.

Hirdetés

Többször felmerült már az európai törvényhozókban, hogy az e-szemét csökkentése és a kényelem miatt ideje lenne, ha minden mobilhoz, tablethez és hordozható eszközhöz szabványos csatlakozót használnának a gyártók: mondjuk az USB-C-t. Az Európai Parlamentben ismét napirenden van ez a téma, azt akarják, hogy egy típusú töltő mindennel kompatibilis legyen. A korábbi "bátorítás" ugyanis nem volt elég eredményes. 

Hirdetés

Az Apple egy évvel korábban már elkezdte védeni a saját, különc Lightning töltőcsatlakozóját. A cég szerint ha minden okostelefont ugyanazon a porton keresztül kellene tölteni, az befagyasztaná az innovációt, rossz lenne a környezetnek és szükségtelenül zavaró a fogyasztók számára. 

Az EP egy része szabályozná most már ezt a témát, és kényszerítené az Apple-t az egységes szabvány átvételére. Nem kizárt persze, hogy az áttérés önkéntes lesz, ebben az esetben viszont valószínűleg semmi hatást nem érnek el a 2009 óta folyamatosan fontolgatott ötlettel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.