Hirdetés

MacBookokba is jöhet az iPhone-ok egyik legjobb funkciója?



|

Az Apple állítólag fontolgatja, hogy egyszer Face ID-t épít majd a MacBookokba.

Hirdetés

Bár az arcfelismerés funkciót a mai napig sok kritika éri, az kétségen kívüli, hogy az Apple iPhone-ok egyik legjobb funkciója a Face ID. Gyors és elég megbízható hitelesítést garantál, ami nem csak a készülék feloldásához ideális, de jelszavak használata helyett is. Sokan használják is előszeretettel, és szeretnék, ha újabb Apple termékeken is elérhetővé válna. Például a Maceken. Ötletes megoldás lehetne például az, ha a Mac vagy a MacBook felold, amikor tulajdonosa közelít felé. Persze ujjlenyomat-olvasó most is van, de  persze a Face ID kényelmesebb megoldás lenne. 

Hirdetés

Egyelőre pletya szinten sincs róla szó, hogy a legújabb MacBookok Face ID-t kapnak. Bár jönnek új modellek, igazából még az áttervezett, tehát alapvetően új változatokra is legalább 2021-ig kell várni, a Face ID-t pedig a jövő évvel kapcsolatban sem emlegetik. 

Egy 2019-es szabadalomból azonban kiderült most, hogy az Apple igenis fontolgatja a Face ID-kamerák használatát a Maceken. A konkrét leírás alapján azt az ötletet vetették fel, hogy bizonyos tartalmak csak akkor lennének olvashatóak a kijelzőn, ha azt épp a tulajdonos nézné. Kíváncsian várjuk, mi lehet ebből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.