Hirdetés

Játékokról és appokról szól az Apple meglepetés-eseménye



|

A megszokott bejelentések mellett a december 2-i dátumot nem láttuk jönni: új terméket nem mutatnak be, szóval kíváncsian várjuk, mivel rukkolnak elő.

Hirdetés

Az elmúlt években nagyjából kiszámíthatóan követték egymást az Apple tavaszi és őszi sajtóeseményei, viszonylag előre megjósolható volt, mikor mutatnak be új iPhone-okat, iPadeket, Maceket vagy épp az iOS és a macOS új verzióit. Ehhez képest a napokban minden előjel nélkül röppent be az újságírókhoz egy meghívó, amely szerint New Yorkban december 2-án sajtóeseményt tart a vállalat.

Hirdetés

Az Apple weboldala még nem listáz külön eseményt erre a napra, és a források szerint nem arról van szó, hogy így hozzák elő újra a Steve Jobs által meghonosított "...és még valami" intézményét. Szóval nem várható új telefon, tablet vagy laptop, és a meghívó grafikája is arról árulkodik, hogy ez a nap teljes egészében az appokról szól majd. Mutatjuk:

Az már az elmúlt pár év bejelentései és üzleti döntései alapján is látható, hogy az Apple legfrissebb iránya nem valami hihetetlenül új és váratlan hardver megépítése, szóval a szakértők szerint egy ideig nem jön semmi olyan megrázóan nagy durranás, mint amilyen annak idején az első Apple számítógép, az iPod vagy az iPhone volt. Ehelyett a cég erősen rágyúrt a szolgáltatásokra és az ökoszisztémára. Ennek jele a kifejezetten jól fogadott Apple Arcade, és az egyelőre kissé felemásan értékelt Apple TV Plus, és most ezt a vonalat erősíti az is, hogy külön rendezvényt kapnak az év alkalmazásai és játékai. Ezeket eddig is díjazta az Apple, de csak amúgy virtuálisan - most viszont valószínűleg azért körítenek eseményt is az év legjobbjainak megválasztása köré, hogy sokszor hangoztassák az új játékos és egyéb szolgáltatásokat (és begyűjtsék a csillogástól elkábított felhasználók előfizetéseit).

Aztán persze még az is lehet, hogy mégiscsak meglepnek minket valamivel, és az appos-játékos körítésből egyszer csak elénk villantanak valami meglepőt. Végülis már magára a rendezvényre sem számított senki, szóval ki tudja. December 2-án meglátjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.