Hirdetés

Még mindig az Apple a legnyereségesebb a mobilpiacon



|

A Counterpoint Research szakemberei szerint a mobilpiacon még mindig az Apple teszi zsebre a legtöbb nyereséget.

Hirdetés

2019 nem volt a legjobb éve az okostelefon-gyártóknak, de azért a legtöbb nem panaszkodhat - főleg nem az Apple. A Counterpoint Research elemzői szerint ugyanis a teljes iparág nyereségének 66 százalékát tette zsebre az Apple az idei harmadik negyedévben, pedig a globális, teljes árbevételének csak a 32 százalékát generálta. 

Hirdetés

Ennél is érdekesebb, hogy az Apple rendre az ünnepi szezon előtt produkálja a legjobb eladásait. Vagyis az iparág nyereségének nagyjából 80 százaléka kerülhet ismét az Apple-höz, akárcsak tavaly. 

A július és szeptember közötti időszakban a második legnagyobb nyereséget a Samsung vitte haza, a teljes piaci profit 17 százalékát, főként a Galaxy A és a Galaxy Note 10 sorozatoknak köszönhetően. A nyereségesebb cégek közé tartozott még a Huawei, az Oppo, a Vivo és a Xiaomi. 

A Counterpoint szerint a kínai gyártók lassan, de biztosan emelik a nyereségüket és a haszonkulcsukat, ugyanakkor messze nem egy ligában játszanak az Apple-lel. Az 5G miatt azonban nagy eséllyel a kínai eszközök átlagára is emelkedik jövőre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.