Hirdetés

Magyarországon is elérhető az Apple Pay



|

Egyelőre korlátozottan, de mától fizethetünk iPhone-nal, Apple Watchcsal, vagy akár iPad minivel is.

Hirdetés

Nagyjából azóta pletykálják az Apple Pay hazai indulását, mióta februárban Csehországban is elérhetővé vált.

Hirdetés

Az elmúlt napokban erősödtek a pletykák, az OTP Bank plakátokon tease-elt, és ma reggeltől már a magyar felhasználók is hozzáadhatják nem virtuális bankkártyájukat a Wallet alkalmazáshoz, hogy valamely készüléküket a bankkártyaterminálhoz érintve fizessenek. Egyelőre csak az OTP Bank által kibocsátott MasterCard és Maestro kártyákkal működik a funkció, de mivel a CIB Bank alkalmazás oldalán már szerepel a Wallet támogatás, valamint az appban is van egy Wallet gomb, heteken, legkésőbb hónapokon belül a CIB ügyfelei is csatlakozhatnak. Az OTP tervei között szerepel a VISA kártyák támogatása is.

Az Apple Pay használatához egy NFC-vel szerelt, azaz iPhone 6-nál, iPhone SE-nél, iPad Mini 3-nál újabb készülék vagy Apple Watch szükséges, iOS-ből pedig a 11.2-es a minimum. A szolgáltatás díjmentes.

Androidos készülékekkel a Budapest Bank, az Erste, a Gránit, a K&H, az MKB és az OTP ügyfelei tudnak fizetni, de egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy ezen bankok mind bevezetik-e az Apple Pay-t is, és ha igen, mikor. 

A hivatalos oldal is magyar nyelvű lett, itt látható, mely boltokban és appokban működik már. Az App Store-ban is ez a napi téma, nézzétek meg, milyen alkalmazásokat javasol az Apple.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.