Hirdetés

A Siri segít, ha koronavírusos kérdésed van



|

Egyre több tech-cég próbál valamilyen szinten segíteni a jelenlegi helyzetben, az Apple géphangja is beszállt.

Hirdetés

Ezen a hétvégén frissül a Siri, az Apple mesterséges intelligenciára épülő társalkodónője és inasa. Természetesen ez az update is a koronavírussal függ össze, hiszen sokan még mindig nincsenek tisztában egy csomó kérdéssel ezzel kapcsolatban, ezért a Google, a Facebook és sokan mások próbálnak saját eszközeikkel segíteni.

Hirdetés

A felturbózott tudású Siri információi az amerikai közegészségügyi hivataltól származnak, és főként azt a célt szolgálják, hogy ha valaki nem biztos a koronavírus által produkált tünetekben, alapvető kérdésekkel tesztelhesse, hogy esetleg ő is megkapta-e, vagy veszélyben van-e. Az egyelőre csak angolul működő új beszélgetési irányt két kérdéssel lehet elindítani: "Hey Siri, do I have the coronavirus?" (Hé, Siri, elkaptam a koronavírust?), vagy "Hey Siri, I think I have COVID-19" (Hé, Siri, azt hiszem, COVID-19 fertőzött vagyok).

Siri ezután végigkérdezi a koronavírushoz kapcsolódó tüneteket, így többek között a lázat, száraz köhögést és a légzési nehézségeket. Ha ezekre pozitív választ kap, további kérdésekkel finomítja a képet, hogy megállapíthassa az esetleges fertőzés komolyságát. Ha valakinél nem tapasztal elég tünetet, próbál a környezeti hatások után érdeklődni (például, hogy a kérdező került-e közvetlen kapcsolatba fertőzöttekkel vagy fertőzött területről érkezőkkel). Ba viszont Siri úgy látja, hogy túl sok tényező mutat a fertőzésre, felajánlja, hogy felhívja a mentőket. Mindenki másnak pedig a szociális izolációt, az önkéntes karantént javasolja.

Fontos persze, hogy a Siri nem orvos vagy szakértő, szimplán egy olyan segéd, amely automatikus reakciókkal segít egyértelmű eseteket meghatározni, tehát azért mindenki, aki száz százalékban szeretne meggyőződni az állapotáról, használja a hivatalos utakat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.