Hirdetés

A távmunka ellenére csomó Apple újdonság jön idén



|

Egy friss riport szerint a koronavírus nem állítja meg az Apple fejlesztési ütemét, HomePod, Apple TV, iMac és egyebek is jönnek idén.

Hirdetés

Viszonylag sűrűn lehet mostanában olyan híreket olvasni, milyen gyártónál mekkora visszaeséseket okoz a COVID-19 világjárvány, ki mennyire kénytelen időben és darabszámban visszafogni a termelését és az újabb eszközök bejelentését. Az Apple-lel kapcsolatban is felbukkant már ilyesmi, miszerint az idei iPhone-ok érkezhetnek később az eredetileg tervezettnél - igaz, ezt egyelőre maga a vállalat cáfolja. A Bloombergben megjelent friss riport szerint ráadásul a cégóriás nem adta fel a 2020-ra tervezett egyéb új megjelenéseit sem.

Hirdetés

A cikk alapvetően arról szól, hogyan alkalmazkodik a vállalat a távmunkához és a koronavírus egyéb következményeihez. A megszólaltatott vezetők szerint természetesen sok változást hozott, hogy a munkatársak nagy része otthonról kénytelen dolgozni, de egyelőre mindent megtesznek annak érdekében, hogy az idénre tervezett fejlesztések így is megvalósuljanak.

Ami a cikk legfontosabb részét illeti: itt elhangzik, hogy többek között újrafaragott HomePod és Apple TV mindenképpen érkezik idén, ahogy lesz új Apple Watch és iMac is, valamint pénztárcabarát (mármint legalábbis az Apple szintjén olcsóbb) iPad modellek érkezésére is várhatunk.

A Bloomberg egyértelműen úgy fogalmaz, hogy az iPhone 12 telefonok bejelentése az ellenkező híresztelések ellenére nem csúszik, és "a normál őszi idősávban" várható.

Érdekes egyébként, hogy az alapjában véve szigorúan belső erőforrásokra épülő Apple dolgozói a távmunka során nem csak saját megoldásokat használnak, népszerű például az egyes munkacsoportok tagjainak feladatait összehangoló Slack, míg a kommunikációhoz, videókonferenciákhoz és bemutatókhoz többek között Jabbert és WebExet használnak. Emellett viszont a távmunka arra is jó lehetőséget ad, hogy egyesek (természetesen felsőbb engedélyekkel) olyan szoftververziókat is "hazavigyenek", amelyek hivatalosan még megjelenés előtt állnak, így például iOS 14-gyel is többen dolgoznak. A munkamorált pedig olyan versenyek segítik, mint például a "mutasd, min dolgozol" - ez egy olyan fotós projekt, ahol a távmunkások beküldhetik otthoni irodájuk, a munkához használt eszközeik képét, ilyenkor csak arra kérik őket, hogy ha bármi bizalmas témán dolgoznak, azt takarják ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.