Hirdetés

A koronavírust szűrő helyeket is mutatja majd az Apple Térképek alkalmazás



|

Az iPhone készülékek tulajdonosai az appon belül tájékozódhatnak majd a szűrést végző helyekről.

Hirdetés

Az Apple úgy döntött, hogy megpróbálja összegyűjteni azon helyszíneket egy listába, amelyek a koronavírus szűrésével, tesztek készítésével foglalkoznak. Ezeket a helyszíneket pedig meg akarja jeleníteni a saját Térképek alkalmazásában. Egy új oldalon már meg is oszthatják a cégek a részleteket ezzel kapcsolatban - az Apple kéri az egészségügyi szervezeteket, laborokat és egyéb cégeket, hogy töltsék ki a letölthető sablont a tesztet végző helyszínekhez. 

Hirdetés

Az Apple ezután hitelesíti a kapott információkat, majd megjeleníti azokat a Térképek appban. Azt egyelőre nem tudni, hogy erre pontosan mikor kerülhet sor. 

A vállalat emellett más és más projekteken is dolgozik, például a Google segítségével kontaktkövető technológia fejlesztésén ügyködnek. Ezt az egészségügyi hatóságok használhatnák, és alapvetően a mobilok segítségével értesítenék az embereket, ha közel kerültek olyan személyhez, akiről már tudni lehet, hogy megfertőződött a vírussal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.