Hirdetés

Még mindig az Apple uralja az okosórák piacát



|

A harmadik negyedévben 51 százalékkal növelte az eladásait éves szinten az Apple.

Hirdetés

Miközben az okostelefonok piaca nehezen áll ismét növekvő pályára, addig az okosórák népszerűsége töretlenül emelkedik. A Strategy Analytics szerint az idei harmadik negyedévben éves szinten 42 százalékkal nőtt a piac. 

Hirdetés

A szektor ura továbbra is az Apple, amely az eladásait éves szinten 51 százalékkal tudta növelni. Vagyis 6,8 millió Apple Watch fogyott a vizsgált három hónapban. 

A Samsung a második helyen áll 1,9 millió darabbal, éves szinten 73 százalékos pluszt produkált a gyártó. Harmadik a Google által felvásárlás alatt álló Fitbit, amely 1,6 millió eszközt adott el, 7 százalékos fejlődés mellett. A többi gyártó (például Casio, Fossil, stb.) 34 százalékot lépett előre összesítve. 

A globális okosóra-piac 47,9 százaléka van most az Apple, 13,4 százaléka a Samsung kezében. 

A legtöbben arra kíváncsiak, hogyan változnak majd a számok, ha a Google befejezi a Fitbit felvásárlását, és teljes erővel beleveti magát az okosórák piacába. Munkája bőven lesz, hiszen a Wear OS nem valami népszerű jelenleg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.