Hirdetés

Nagyobb kijelzővel és EKG-val érkezik az Apple Watch Series 4



|

Nem csak szebb lesz, az egészségünkre is jobban vigyáz az új Apple Watch.

Hirdetés

Az Apple mai előadását nem az iPhone XS és az iPhone XS Max bejelentésével nyitotta, hanem az Apple Watch Series 4-ral, ami több szempontból is jelentős előrelépés lesz az előző szériához képest.

Hirdetés

Míg a korábbi négy változat (az alap, majd három "Series") esetében minimálisan változott a dizájn, itt jelentős és szembetűnő az átalakítás, kezdve azzal, hogy az óra már 40mm-es és 44mm-es változatban lesz elérhető a korábbi 38mm-es és 42mm-es helyett. A lekerekített kijelző 30%-kal nagyobb, mint a Series 3 esetében, így az óralapok is több információt tudnak megjeleníteni, és az alkalmazások is nagyobb felületet használhatnak ki. Belülről a vadonatúj, kétmagos, 64-bites S4 processzor hajtja, ami megduplázza a készülék teljesítményét, a továbbfejlesztett gyorsulásmérő és giroszkóp pedig képes érzékelni az elesést, és ha 1 percen belül nem mozdulunk, a rendszer automatikusan csörgeti a segélyhívót és elküldi tartózkodási helyünket vészhelyzet esetén értesítendő kontaktjainknak.

Ami az egészséget illeti, nem csak a magas, de az alacsony szívverést is képes érzékelni, valamint a rendszertelen szívritmust. Ha a tekerőre helyezzük ujjunkat, láthatjuk az EKG-görbét, mellyel az Apple Watch lesz az első, bárki által megvásárolható EKG készülék (legalábbis az Apple bemutatóján így hangzott el, de azért vannak már ilyen eszközök a piacon, például az ASUS okosórája, amelyet a Computexen már nyáron is láttunk és az IFA kiállításon is mutogatták, és van magyar fejlesztésű EKG is a piacon, amit mi is teszteltünk - a szerk.) A tekerő egyébként haptikus visszajelzést ad, azaz képes rezegni.

Természetesen érkeznek új óralapok is, új óraszíjak, és az eddigiek mellett arany színben is elérhető lesz. Ami nem változik, az az akkumulátor, mely papíron továbbra is egésznapos rendelkezésre állást biztosít, valójában legfeljebb körülbelül két napig bírja egy töltéssel.

Péntektől lehet előrendelni az Egyesült Államokban, szeptember 21-étől lesz elérhető. A GPS-es változat ára 399 dollár, avagy mindennel együtt átszámítva körülbelül 130 000 forint, míg az LTE-s (mely nálunk várhatóan nem lesz elérhető) 499 dollárba fog kerülni. A Series 3 ára 279 dollárra csökkent, itthon várhatóan 90 000 forintra árazzák be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.