Hirdetés

Appot csináltak a Windows 95-ből



|

Windows, macOS és Linux rendszerekre is letölthető és telepíthető lett az app formátumba csomagolt Windows 95.

Hirdetés

Az egykor oly népszerű Windows 95 manapság egyre többször felbukkan: van, hogy Apple Watch, van, hogy Wear OS-alapú okosórán futtatják, de ment már az Xbox One-on is. Valaki pedig nemrég úgy döntött, hogy appba csomagolja a Windows 95-öt, olyanba, amit Windows, macOS és Linux rendszereken is lehet futtatni. 

Hirdetés

Az alkalmazást Felix Riesebergnek köszönhetjük. A programot egy meglévő webes projektre építette, ami támogatja többek között a Windows 95-öt és Windows 98-at is. Aki nosztalgiázni szeretne, az immáron egy emulátor segítségével dolgozó appon belül is megteheti. 

Rieseberg a githubon a forráskódot és a telepítőket is közzétette, és még jobb, hogy a legtöbb program is gond nélkül fut (mint a Wordpad, a Paint vagy az aknakereső). Az Internet Explorer persze már nem hajlandó betölteni a weboldalakat. 

Az app 129 MB-os, bárki letöltheti és telepítheti a githubról. Futtatás után beéri nagyjából 200 MB RAM-mal, és ha bármi gond adódna, a Windows 95 az appon belül resetelhető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.