Hirdetés

Áprilisban a Galaxy S9+ volt a világ kedvence



|

Még az iPhone X-et is lenyomta népszerűségben a Galaxy S9 és a Galaxy S9+.

Hirdetés

Bár az idei év első három hónapjában újra és újra az iPhone X volt a világ legkeresettebb okostelefonja, a jelek szerint áprilisban jelentősen fellendült a kereslet a Samsung csúcskészülékei iránt. A Counterpoint Research szerint a Samsung visszavette az elsőséget. 

Hirdetés

A legnépszerűbb okostelefon a Samsung Galaxy S9+ és a Galaxy S9 volt áprilisban, az eladásokat tekintve az iPhone X ezúttal csak a harmadik lett. A Samsung csúcskészülékek a 2,6 százalékos globális piaci részesedést főként az észak-amerikai és az ázsiai keresletnövekedésnek köszönhették. 

Nagyon népszerű még a tavalyi Galaxy S8 is, amely világszerte a tizedik legjobban fogyó okostelefon volt. Az elemzők szerint mindez az egyre kedvezőbb ár miatt lett így. 

A toplistában persze még mindig előkelő, harmadik, negyedik és ötödik helyen áll az iPhone X, az iPhone 8 Plus és az iPhone 8. Ezek globálisan 2,3, 2,3 és 2,2 százalékos részesedéssel bírnak. Magas a kereslet az iPhone 6 és az iPhone 7 iránt is, illetve trendi készülék még a Xiaomi Redmi 5A és a Redmi 5 Plus. A Xiaomi a kínai és az indiai piacnak köszönheti a sikert. 

Az új modellekre való várakozás miatt az iPhone-ok iránti kereslet csökkenhet a következő hónapokban, míg a Samsung és a Xiaomi készülékei mellett lassan a Huawei eszközei is felbukkanhatnak a toplistákban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.