Hirdetés

Áprilisban jön az Ubuntu 19.04 Disco Dingo



|

A bétája már most elérhető az új rendszernek, de nemsokára a stabil verzió is befut az új Ubuntuból.

Hirdetés

A Canonical továbbra is rendszeresen hozza a népszerű Ubuntu újabb és újabb verzióit, a következő nagy csomag pedig április 18-án érkezik. Aki türelmetlenebb, az viszont már kipróbálhatja a bétát, az Ubuntu 19.04 bétája ugyanis már elérhető

Hirdetés

Az Ubuntu 19.04 alapvetően nem jelent túl nagy mérföldkövet, azért sok hibajavítás van benne, és a teljesítményt is fokozzák. Ez ráadásul az első olyan Ubuntu, amely már a Linux 5.0 kernelre építkezik, az alapértelmezett Yaru téma pedig szebb ikonokat kapott a külső felek programjaihoz. 

Az Ubuntu A GNOME 3.32 asztali környezetet használja, de akadnak alternatívák is, mint a Kubuntu (KDE), a Lubuntu (LXQt), a Xubuntu (Xfce), az Ubuntu MATE (MATE), az Ubuntu Budgie (Budgie). Az Ubuntu Studióból is akad új build, és a jövőben is megmarad a rendszernek ez az ága. 

Mivel az Ubuntu 19.04 nem LTS kiadás, ezért csak 26 héten keresztül támogatják. Aki hosszú távú támogatásra vágyik, annak az Ubuntu 18.04 LTS mellett kell maradnia, az 2023 elejéig élvezi a hivatalos támogatást. Az Ubuntu 19.10 októberben érkezik, majd az Ubuntu 20.04 LTS jövő áprilisban, 5 éves támogatással. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.