Hirdetés

Apró, de hasznos újítást hoz a Google kereső



|

Mostantól nem csak azt mutatja meg, milyen oldalakon találhatunk a keresésünknek megfelelő tartalmakat, de azokat ki is emeli nekünk a szolgáltatás.

Hirdetés

A Google a napokban frissítette a keresőjét, amelytől azt reméli, hogy a mostani változtatásoknak köszönhetően hamarabb kapnak választ a kérdéseikre a felhasználók. A találatok között látható egy doboz, amely a mások által feltett kérdéseket mutatja. Az itt található weblapra kattintva a jövőben már nem csak az oldalak töltenek be, de magától odagörget a böngésző a keresett válaszhoz, és még ki is emeli azt színes háttérrel a szövegből. 

Hirdetés

A jó hír az, hogy a honlapfejlesztőknek semmit nem kell tenniük ezért, csak a böngésző kell, hogy támogassa a szükséges funkciókat. A PC-s Edge és Safari állítólag még nem kezeli az újítást, de régiófüggő is egyelőre a dolog, mert a Chrome-ban sem mindenhol működik - a magyar felületen például csak akkor lehet előcsalogatni, ha angolul keresünk.

Az ígéretek szerint szép lassan mindenkinél elérhető lesz a szolgáltatás, de érthető okokból a világnyelvekkel kezdik az újdonság bevezetését, tehát a magyarul kutakodóknak egy ideig még esélyesen nem lesz elérhető ez a felület.

Az automatikus görgetés egyébként gondot okozhat még a jövőben, ugyanis a hirdetésekből élő webhelyeken így a felhasználók nem biztos, hogy látják majd a kiemelt reklámfelületeket. Szakértők szerint a webhelyek üzemeltetői erre válaszul letilthatják az oldalaik megjelenését az információs kártyákban és dobozokban - mindez viszont a forgalom visszaesését okozhatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.