Hirdetés

A játéktermi gépek szerelmeseit várja november eleje



|

Jön a geek-nosztalgia csúcsa: három napon keresztül 250 játékgépet próbálhatnak ki az érdeklődők Budapesten, akár a világ legnagyobb működő flipperasztalát is.

Hirdetés

Talán sokaknak szép emlék, amikor a mai bevásárlóközpont helyén, a Nyugati pályaudvar oldalában még a Westend Udvar bódéi álltak, közöttük egy akkoriban hatalmasnak számító játékteremmel. A Star Wars flipper mellett dobálhattuk a húszforintosokat olyan retró játékkonzolokba is, mint a Space Invaders, a Ghosts 'n' Goblins, vagy kicsivel később a Street Fighter. Emellett az ország több szerencsés pontján is előfordult néha egy-egy hasonló gépezet, amikbe egy teljes generáció zsebpénze vándorolt.

Hirdetés

Aki nosztalgiával gondol ezekre az évekre, annak mindenképpen ajánljuk a Dürer Rendezvényház által szervezett ARCADIA Játéktermi Nosztalgia Kiállítást november 3-ától 5-éig, ahol 250 játéktermi gép jelenik meg, ráadásul mindegyiket szabadon ki is próbálhatjuk. Mutatjuk, milyen volt a tavalyi rendezvény, aztán folytatjuk a részletekkel:

Akadnak igazi ritkaságok, mint a Hercules, a világ legnagyobb flipperasztala, ami biliárdgolyókkal működik. November 3-án új projektjével, a Bernard Hahn német zenész-producerrel közösen létrehozott Voice Of The Age-dzsel, Magyarországon elsőként lép fel az egykori Heaven Street Seven énekese, Szűcs Krisztián, valamint a Sooeri & Poolekből is ismert Takács Zoltán Jappán is közreműködik billentyűsként.

November 4-én szintén izgalmas lesz az este, ugyanis a Spencer Hill Magic Band a Bud Spencer és Terence Hill filmek legjobb zenéit szólaltatja meg. A páros munkásságára emlékező programokkal az esemény egész területén lehet majd találkozni, lesz krumplis hal, hagymás bab, spagetti, illetve az "És megint dühbe jövünk" ikonikus flipperét, a Sound Stage-et is sikerült megszerezni.

Testvérlapunk, a GameStar a nagy sikerű Pinball FX játékokat fejlesztő Zen Studios-szal közösen vesz részt az eseményen, a programról részleteket később fogunk elárulni, de az már most biztos, hogy lehet majd VR-ban flipperezni. Mindenképp gyertek oda lepacsizni a csapattal, legalábbis akkor, ha épp nem az egyik retrógépen próbálunk csúcsot dönteni. Akkor pedig drukkolni gyertek, aztán pedig döntsétek meg a mi pontszámainkat!

Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás

A Facebook esemény oldalát itt találod!

Nyitvatartás

2017. november 3. 16:00-02:30
2017. november 4. 9:00-02:30
2017. november 5. 09:00-20:00

Helyszín

Dürer Rendezvényház, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Jegyek

A jegyekről információkat ezen az oldalon találhattok. Ha szeretnétek egy nagyon király Flippermúzeumos pólót, siessetek: azokra a jegyekre, amikhez ez jár ajándékba, csak október 15-éig tudtok lecsapni!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.