Hirdetés

Arcfelismeréssel készül a 2020-as olimpiára az Intel



|

Intel Core i5-ös processzorok szolgáltatják majd az arcfelismerő rendszer alapját a 2020-as olimpián.

Hirdetés

Az Intel nemrég elárulta, hogy az NEC Facial Recognition lesz az alapja a NeoFace nevű eszköznek a 2020-as olimpián. Az arcfelismerő rendszer Core i5-ös processzorra építkezik, bár további konkrétumot nem tudunk. 

Hirdetés

A NeoFace segít majd azonosítani több mint 300 000 embert, köztük sportolókat, önkénteseket, a média tagjait és egyéb személyzetet a beléptetőpontokon és szállásokon. A cél az, hogy megakadályozzák a visszaéléseket, illetve csökkentés a bejelentkezésekre fordított időt. 

Egyelőre korai lenne biztosra kijelenteni, de a szakértők szerint ezúttal nem okoz majd közfelháborodást az arcfelismerés bevetése. Az arcfelismerés használatára kötelezett személyeket ugyanis eleve le kell fotózni az azonosítókártyák miatt, így az érintettek igazából csak a manuális ellenőrzést váltják automatizáltra. 

Azt még nem tudni, hogy az adatok biztonságáról hogyan gondoskodik majd az Intel, illetve mi lesz az adatokkal, és kik férnek azokhoz hozzá. 

Az arcfelismerést persze ijesztőbb módon is lehet használni, mint a Tom's Hardware kitért rá: vannak olyan reklámtáblák, amelyek lecserélik a megjelenésüket, az alapján, hogy ki nézi azokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.