Hirdetés

Árcsökkentéseket kért az Apple a partnereitől



|

Alacsonyabb alkatrészárakat kér a beszállítóitól az Apple, miután egyre inkább úgy tűnik, hogy visszaesnek az iPhone-eladások.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben mást sem hallani, csak, hogy az Apple iPhone-eladásai alaposan visszaesnek. Erre most újabb bizonyíték érkezett, a Nikkei ugyanis 19 Apple-beszállítót követett. Mindegyiknek visszaesett az árbevétele, 2016 óta most először. 

Hirdetés

A tajvani Catcher fém kereteket gyárt a készülékházhoz, és decemberben 28 százalékkal esett vissza az árbevétele. A kameralencséket készítő Largan Precision eladásai 33,86 százalékot zuhantak. A Foxconn, amely az Apple fő összeszerelője, 8,27 százalékot rontott decemberben, a hivatalos magyarázat szerint a fogyasztói elektronikai piacon tapasztalt nagy visszaesés miatt. 

Az Apple a vártnál rosszabb iPhone-keresletet az Amerika és Kína között húzódó kereskedelmi háborúnak, illetve más külső tényezőknek tulajdonítja. A jelentések szerint a fejlemények után a beszállítóktól az Apple 10 százalékos árcsökkentést kért az alkatrészek árából. Mindez pedig még rosszabb helyzetbe hozhatja az Apple partnereit. 

Eközben Kínában még rosszabbá vált a helyzet: már nem csak a leendő vevők, a meglévő felhasználók elvesztésétől is retteg az Apple (ebben az esetben ugyanis a jelenlegi felhasználók nem költenek az Apple szolgáltatásira, és valószínűleg nem vesznek majd egyéb Apple terméket). Az Apple a helyzeten újabb árcsökkentésekkel segítene

Indiában lehet, hogy ez is kevés lesz: ott 2018-ban egyenesen 50 százalékkal estek vissza az iPhone-eladások. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.