Hirdetés

Ryzennel robbantja a laptopok piacát az Asus



|

Rosszabbul nem is indulhatna az év az Intel számára: az Asus CES-en bemutatkozott számítógépei nemcsak dögösek, de nagyon erősek és AMD processzorokra épülnek. Azért egyvalami nem változott.

Hirdetés

Ha valaki azt hitte, 2019 végére kifullad a gamernotebookok piaca, hatalmasat tévedett: a java még csak most következik! Eddig két dolog szinte mindig azonos volt minden, játékra is alkalmas laptopban: az Intel processzor és az Nvidia grafikus chip. Ezek közül az egyikkel többé nem biztos, hogy találkozol, hanem valami jobbat kapsz a pénzedért.

 

Hirdetés

Ryzen-forradalom mobilon

Vita nélkül az Asus az egyik legfontosabb gamerlaptop-gyártó és ez hazánkban is igaz: belépőszinten ott a TUF-család, kicsit felette a ROG G-széria, majd ahogy megyünk feljebb, elérkezünk a Zephyrus sorozathoz, amelyek vékonyak, könnyűek, elegánsak, mégis nagyon erősek. A ROG G-és a Zephyrus sorozatokban eddig elképzelhetetlen volt, hogy ne Intel processzort használjon az Asus, a GeForce GTX és RTX GPU-khoz ugyanis elengedhetetlen volt a nagy számítási teljesítmény. A TUF-családban már láttunk néhány Ryzen 5/7-es kiszerelést, amelyek nem voltak rosszak, de inkább alacsony árukkal, semmint nagy számítási teljesítményükkel hódítottak.

Az AMD Renoir 7 nm-es mobil központi egységek azonban keveset fogyasztanak, fejlettek, nagyon erősek és árban is képesek felvenni a versenyt az Intellel. Nem is csoda, hogy az Asus lecsapott egy hatalmas készletre, így a Zephyrus G14, G15-ben, több TUF laptopban, ROG Strix asztali gépekben, sőt, még VivoBookokban is megjelenik az új AMD processzor!

 

2020-as szolgáltatások

Az asztali Ryzen 3000-es széria már bebizonyította, hogy számítási teljesítményben nagyon jók az új AMD processzorok, azonban a Renoir mobil változatok a fogyasztásban és hőtermelésben is utolérték (sőt, megelőzték!) az Intel megoldásait. A 7 nm-es CPU-kból nem hiányzik az integrált GPU sem, megkapod a sok-sok PCIe vonalat és minden modern szolgáltatást, miközben a 15/25/45 W TDP mellett 4-6-8 magos kiépítéseken repítheted programjaidat. Az összes új gép Wi-Fi 6-os vezérlőt és minimum 512 GB-os NVMe SSD-t tartalmaz, emellett a full HD kijelző is alap és végre minden gépből száműzték a TN-paneleket.

Végre, valahára eljutott könyörgésünk hangja legalább az Asus mérnökeinek fülébe, ugyanis a gmaergépeknél is megjelenik az ujjlenyomat-olvasó! Ez nemcsak biztonságos Windows-beléptetést tesz lehetővé, de egyszerű, gyors és kényelmes is - és hát kik, ha nem épp a gamerek szeretik a kényelmet?

A Wi-Fi 6 már alapfelszereltség, végre száműzik a TN-paneleket és egyre több gépbe kerül ujjlenyomat-olvasó is

Bár mi titkon nagyon reménykedtünk, egyvalami azonban nem változik: ez az Nvidia GeForce GPU-k felhozatala. Új chipek nincsenek egyelőre, vagyis a már bejáratott GTX 1660 Ti, RTX 2060 és az ennél erősebb grafikus lapkák kerülnek az új Asus gamergépekbe is. Nagy kérdezősködésünk eredményeként annyit sikerült megtudnunk, hogy azért nagyon záros határidőn belül érkeznek a javított mobil GPU-k érezhetően jobb teljesítménnyel kb. azonos árakon.

És hogy melyik a kedvenc, új Asus ROG Zephyrus modellünk? Hát természetesen a ROG Zephyrus G14, amely egyszerre látványos, visszafogott, óriási és kompakt! Nem érted, mire gondolunk? Akkor nézd meg exkluzív hands-on beszámolónkat itt!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.